WK Bikes CF Moto la Isle of Man TT 2018

Editia 2018 a raliurilor Isle of Man TT va avea loc in curand intre 26 mai – 8 iunie. Peste 45 000 de entuziasti de pretutindeni din lume sunt asteptati pe insula Coroanei Britanice, situata in Marea Irlandei, pentru a asista la scrierea unei pagini de istorie.

 

 

Raliul International Isle of Man TT (Tourist Trophy) este un eveniment sportiv organizat anual cu incepere din 1907 si dedicat curselor de motociclism. Publicatia Daily Telegraph considera aceasta competitie „una dintre cele mai importante evenimente de biking de pe planeta”. Isle of Man TT este o cursa de motociclism unica, care testeaza atat motocicleta cat si riderul din sa, propunand provocarea drumurilor publice cu viraje nesfarsite care leaga orasele Douglas, Ramsey, Peel si Castletown, circuitul de 37 mile (60km) nefiind destinat celor slabi de inima.

 

 

Este o competitie asteptata cu nerabdare si de echipa WK Bikes CF Moto, care a cucerit in 2016 a patra pozitie in clasament. WK Bikes a debutat la TT in 2013, continuand sa sfideze criticii motocicletelor de curse fabricate de chinezi. In turul de practica, riderul Johnson a atins viteza de 109mph, reusind sa atraga atentia publicului. In doar 4 ani, distribuitorul cu sediul in Lincolnshire a plasat ferm echipa de fabrica WK Bikes CFMOTO Factory Team pe harta TT, bucurandu-se de apreciere pe parcursul procesului, ca rezultat al eforturilor considerabile demonstrate.

 

 

Gary Johnson a ocupat locul 4 in 2016 la categoria Bennetts Lightweight TT la bordul motocicletei CF Moto WK650, iar Craig Neve a obtinut in cadrul aceluiasi raliu locul 16. Johnson s-a mentinut al treilea pe durata primelor doua tururi in clasa Lightweight TT inainte de a se opri in zona de pit, ceea ce l-a plasat pe 4, la distanta de doua secunde de podium dupa o cursa istovitoare de 150 de mile (241 km). Pe de alta parte, Neve a luat startul de pe locul 32 si a urcat 16 pozitii, incheind raliul inaintea unor echipe si rideri mult mai experimentati.

 

Rezultatele impresionante din urma cu doi ani s-au datorat unor motive multiple, fiabilitatea si performanta cantarind greu in avantajul echipei. De la acest succes, WK Bikes a dus modelul WK650 la un nivel superior in termeni de avansuri tehnice. Multumita si istoricului notabil de curse al companiei infratite Quadzilla, echipa sustinuta de producatorul de vehicule powersports, inclusiv ATV-uri si UTV-uri CF Moto a demonstrat pasiune, experienta si motivatie si impreuna cu riderul profesionist Johnson si-a concentrat eforturile pentru a construi un pachet competitional de exceptie.

 

 

Echipa WK Bikes a demonstrat, asadar, ca modelele CF Moto pot rivaliza cu producatori de talia Suzuki si Kawasaki pe unul dintre cele mai obositoare trasee de circuit din lume. Mike Hinkley, seful WK Bikes, a declarat referitor la victoria obtinuta urmatoarele: „dupa esecurile timpurii de la TT, am preluat conducerea echipei si am muncit asiduu pentru a rectifica greselile si pentru a dezvolta partea tehnica. De asemenea, am optat pentru un nou rider care sa ofere feedback suplimentar, ceea ce a insemnat mai multe ore dedicate testelor si dezvoltarii motocicletei. Implicarea in TT a insemnat pentru brand si pentru CF Moto WK650 ca poate concura cu cele mai bune motociclete japoneze.

 

 

In 2017, Johnson nu a reusit sa termine cursa din cauza conditiilor de vreme neprietenoase, cetii dese si ploii abundente, din acest motiv multe sesiuni fiind oricum amanate. In schimb, colegul de echipa Craig Neve a reusit sa se impuna pe pozitia a 14-a din 30 de concurenti.

 

Pentru a marca aniversarea de 110 ani a Raliului International Isle of Man TT si cea de-a cincea prezenta CF Moto in faimoasa cursa, producatorul chinez cu sediul central in Hangzhou a creat modelul in editie limitata 650NK TT ABS 2018.

Editia TT reprezinta o optimizare a modelului standard 650NK, cu extra-dotari inspirate de lumea curselor care includ accente galben-neon ce ii confera un aspect agresiv, o sa in stil racing si multe altele.

 

 

Directorul CF Moto Australia, Michael Poynton a descris motocicleta 650NK TT ca un „model 650cc puternic, cu look atractiv, frane ABS – pachetul perfect”, subliniind totodata si raportul excelent pret vs. calitate.

Motocicleta CF Moto 650NK TT ABS este disponibila pe piata incepand cu 19 aprilie.

 

 

Caracteristici cheie:

– motor twin 650cc, DOHC, pe racire cu lichid

– Bosch EFI

– afisaj LCD

– ABS

– design inspirat de curse

– cuplu 62nm/6.32kgm/45.72 la 7,000rpm

– 41.5kw/9,500rpm (LAMS Restricted)

– frane fata pe disc 300mm front brakes si frane ABS spate 240mm

– anvelope radiale CST pentru stabilitate si manevrabilitate in curbe

– acustica optimizata

– transmisie cu 6 viteze

– accente carbon si neon

– sa in stil racing cu cusaturi neon.

 

Tags: , , , , , , ,