Review CF Moto Tracker 800

cf-moto-tracker-800-eps-2018-utv-3-e6a

Cei care prefera sa isi petreaca timpul liber in off road, vor descoperi ca vehiculele proiectate de chinezii de la CF Moto sunt destinate sa ofere performante de varf si se afirma drept competitori seriosi pe piata de ATV-uri si SxS-uri.

Printre cei interesati in special de achizitia de modele UTV se numara numerosi fermieri, atrasi de avantaje precum fiabilitatea vehiculelor si calitatea constructiei. Pentru ca este deosebit de important pentru clienti sa poata gasi usor piese, dar nu numai, producatorul asiatic a tinut cont de feedback-ul celor care desfasoara activitati de munca sau de agrement in off road si a creat vehicule 4×4 care sfideaza orice provocari care se pot ivi la deplasarea in medii dificil de accesat, cu teren accidentat.

In cele ce urmeaza, va prezentam unul dintre cele mai ravnite UTV-uri marca CF Moto – Tracker 800cc.

In primul rand, ca estetica, modelul Tracker 800 lasa o impresie favorabila, dispunand de un design atractiv cu contururi moderne care pleaca de la luminile LED de pe capota pana in jurul cabinei de pilotaj, in vreme ce portbagajul spate te face sa te gandesti la un 4×4 foarte capabil, creat pentru performanta.

La o plimbare in jurul fermei la bordul acestui UTV CF Moto, veti constata ca se bazeaza pe o combinatie echilibrata intre putere si manevrabilitate ca atuuri cheie cand vine vorba de strabatut portiuni cu teren variabil, dur. Motorul V-Twin de capacitate 800cc cu 8 valve SOHC, capabil de pana la 62cp livreaza un cuplu de 72NM.

Un alt beneficiu consta in dotarea acestui model cu un rezervor de 27 litri, suficient pentru pilotul care vrea sa se bucure de o zi plina de peripetii si aventura pe trasee off road intortocheate.

Un alt aspect privind motorizarea se refera la suspensii. Tracker 800 dispune de un sistem de suspensii cu amortizoare pe gaz (suspensie fata cu brat dublu, independenta; suspensie spate: brat dublu, independenta) pe toate cele 4 roti. Amortizoarele cu brat dublu de tip A pe fata si spate isi indeplinesc cu succes misiunea de a oferi un plus de confort pilotului si pasagerului, furnizand o plimbare lina. Fiecare arc dispune de 5 nivele de reglaje pentru Preload in functie de incarcatura si conditiile de drum. Acest sistem permite o stabilitate excelenta, favorizand o calatorie lina si placuta pentru pasageri. Sistemul de franare este hidraulic pe disc.

Platforma in sine se caracterizeaza prin simplitate, insa confera un sentiment de siguranta multumita cabinei cu usi laterale si manerelor moderne. Pachetul standard detine inclusiv o cutie de viteze automata CVT de inalta performanta cu 5 pozitii H/L/N/R/P (High, Low, Neutral, Reverse si Park), alaturi de un scaun reglabil si troliu, acesta din urma reprezentand o facilitate de obicei oferita ca accesoriu in ofertele altor producatori. La fel ca restul celorlalte ATV-uri din gama CF Moto 2018, Tracker 800 are transmisia finala pe cardan.

Varianta cu servodirectie CF Moto Tracker 800 EPS aduce parbriz, acoperiș, cui de remorcare, alaturi de jantele din aluminiu de 14 inch si troliul electric, disponibile si pe modelul standard.

Constituie un punct in plus si faptul ca UTV-ul, atat versiunea de baza cat si cea cu servodirectie, este prevazut cu oglinzi retrovizoare, astfel incat pilotul va putea mereu beneficia de o buna vizibilitate pe traseul preferat. Barele de siguranta asigura protectie si rezistenta, iar langa volan se gaseste un dispozitiv asemenator cu cele gasite pe automobile, cu selector de lumini si claxon. Intre scaune exista chiar si doua suporturi pentru racoritoare.

 

Este important de precizat ca manevrabilitatea nu va fi afectata negativ atata timp cat se respecta recomandarile producatorului cu referire la capacitate.

Orice fermier va poate spune că garda la sol reprezinta un aspect semnificativ mai ales in conditii de iarna, iar Tracker 800 are o garda la sol de 280 mm, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa va faceti griji daca aveti de indeplinit diverse sarcini de munca in sezonul rece.

Verdict

Gradul de confortul si performantele de rulare sunt foarte bune, iar nota de esapament contribuie la o abordare cu incredere a oricarui traseu off road.

Recapitulare a punctelor forte: CF Moto Tracker 800 este un UTV deosebit de puternic cu un accentuat caracter utilitar, dar care poate la fel de bine servi si pentru activitati de agrement pe drumuri de munte, forestiere etc.

In concluzie, se poate spune ca prin lansarea acestui model, compania CF Moto a ridicat stafeta la un alt nivel, modelul Tracker 800 reprezentand o combinatie perfecta intre tehnologie, performanta si design modern. Acest UTV robust, masiv va face fata celor mai dificile munci din jurul fermei, asigurand cu brio transportul de marfuri, hrana etc. catre destinatia dorita. Astfel, Tracker 800 poate fi privit drept un concurent serios pentru Yamaha Rhino sau modelele din gama Mule conceputa de Kawasaki.

Tags: , , , ,