CFMoto si-a rasfatat dealerii nord-americani in acest an!

Toata lumea stie si daca nu, afla acum, ca ora exacta in ceea ce priveste vehiculele offroad tip ATV si UTV este data in America de Nord, unde exista cea mai puternica si numeroasa comunitate de acest gen din lume. Iar chinezii au inteles acest lucru rapid si l-au si asimilat, dovada ca CFMoto a organizat anul acesta o actiune prin care dealerii si distribuitorii din SUA au fost invitati sa viziteze si sa petreaca niste zile minunate in China, acolo unde se fac din ce in ce mai popularele ATV-uri CFMoto.

Organizatorii chinezi s-au straduit ca deplasarea americanilor sa fie extrem de placuta si probabil ca au fost entuziasmati la descrierea multora dintre distribuitorii americani “once in a lifetime”. In general, prezentarile de lineup sunt relativ plictisitoare, insa la sediul companiei din Hangzhou lucrurile au stat altfel, in conditiile in care o priza si un incarcator de telefon ajungeau sa valoreze greutatea lor in aur, dupa zeci de minute de filmari video si fotografii.

Nu e foarte clar cum s-au derulat lansarile altor case, dar gazdele chineze s-au straduit ca oaspetii americani sa se simta excelent, cu o prezentare a lineup-ului 2017 CFMoto plina de suspans, urmata de o prezentare plina de detalii. Si pentru ca totul sa fie departe de a fi scortos, deplasarea a alternat cu momente interesante, cum a fost si vizita la templul budist Lingyin din Hangzhou, recunoscut pentru grotele sale si sculpturile in piatra.

Sigur, punctul central al prezentarii a fost noul ZForce 1000 EPS, provocatoarea versiune chineza a side-by-side-urilor sportive, rod 100% al creativei uzine CFMoto, in care s-a investit foarte multa tehnologie de varf si performanta. Insa asta nu a insemnat ca in rest a existat dezinteres. Dimpotriva. Dealerii au vizitat uzina cu cei 800 de angajati responsabili de crearea a numeroase modele de motociclete, ATV-uri si UTV-uri, o uzina moderna si tehnologizata ca orice alta uzina a unui brand major.

Ca a venit vorba de branduri, CFMoto se bucura de titulatura de producatorul numarul unu al Chinei in privinta ATV-urilor, al cincilea an la rand, ceea ce inseamna extrem de mult, acolo unde fabricile serioase numara peste un milion de unitati produse intr-un singur an. Iar ca sa fie si mai bine inteleasa dezvoltarea brandului chinez, trebuie stiut ca vanzarile in SUA au fost dublate intr-un singur an. Si pentru a fi prezent in SUA, o piata pretentioasa si plina de concurenti, CFMoto a investit enorm in cercetare si dezvoltare, practic 15% dintre angajati lucrand in R&D, iar procentul acestora a crescut cu 189% din 2012 incoace.

Deplasarea dealerilor americani s-a vrut a fi o retraire a experientelor lui Marco Polo de acum sase secole si a cuprins si cateva zile in Shanghai, punctul nevralgic comercial al Chinei, plus o serie de vizite pe drum, cu caracter istoric si cultural. Insa centrul de interes l-a reprezentat bineinteles lansarea modelelor 2017 (cu pret de baza, pentru SUA): ATV: CForce 400, MSRP TBA; CForce 400 TT Camo, TBA; CForce 500S EPS, $5,199; CForce 500 HO EPS, $5,999; CForce 500 HO EPS TT Camo/Hunting, $6,349; CForce 800 EPS, $8,999; si CForce 800 EPS TT Camo/Hunting, $9,349.

Utility UTV: UForce 500 HO EPS, $8,999; UForce 500 HO EPS TT Camo/Hunting, $9,449; UForce 800 EPS, $10,799; si UForce 800 EPS TT, $11,249.

Sport side-by-side: ZForce 500 HO Trail EPS, $8,999; ZForce 800 Trail EPS, $10,799; ZForce 800 EX EPS, $11,599; si ZForce 1000 EPS, $13,999.

Tags: , , , , , , ,