CF Moto la Africa Eco Race 2018

Editia din acest an a raliurilor Africa Race s-a desfasurat intre 2 – 15 ianuarie 2018 avand structura: 5 etape in Maroc, o zi de odihna pentru rideri in Dakhla, alte 6 etape in Mauritania, plus etapa finala din Senegal, cu destinatia Lacul Rose.

In ultima zi pentru toti participantii celei de-a 10-a editii Africa Eco Race a avut loc festivitatea de premiere, onorand concurentii care au reusit sa ajunga la Dakar dupa parcurgerea a mai mult de 6 000 kilometri.

Unii concurenti ai editiilor Africa Eco Race aleg sa isi doteze vehiculele cu care intra in competitie cu panouri solare. Este cazul lui André Lenoble si a motocicletei sale Yamaha echipata cu celule fotovoltaice pentru limitarea uzurii motorului si a producerii de emisii nocive CO2 pe parcursul editiei din 2012. Exemplul acestuia a fost preluat si de catre alti rideri in anii urmatori.

Castigatorii au fost felicitati de riderul Paolo Ceci (ITA / KTM), iar Gerard De Rooy (NL / IVECO) a iesit victorios la categoria camioane, urmat pe locul 2 de catre Tomas Tomecek (CZE / TATRA). Toti pilotii si-au exprimat bucuria de a petrece ultima zi dintr-o aventura de neuitat. Parada traditionala pe podium le-a permis pilotilor sa multumeasca echipelor si stuff-ului, precum si sa se bucure de un „dus” cu sampanie si sa faca fotografii cu fanii.

 

 

In ceea ce priveste categoria SSV, aici s-au afirmat nume ca Jean-Hugues Moneyron si Thierry Maury (SEN-FRA / CF Moto). In ciuda problemelor tehnice aparute spre sfarsitul saptamanii, perseverenta echipei compuse de cei doi piloti de UTV-uri CF Moto a condus la ocuparea locului 15 in clasament, iar in Senegal, lumea i-a primit ca pe niste eroi.

Jean-Claude Ruffier si Jérome Bos (FRA) au cucerit locul 26 la bordul UTV-ului Can-Am. Surpriza a venit din partea celui mai batran pilot inscris in cursa, 78 de ani, pentru care aceasta competitie a fost prima.

 

 

In raliul de motociclete s-au impus Jonathan Blackburn(GBR / KTM) si Rafferty, alaturi de veteranul Nathan Rafferty (USA / KTM).

Concurenti, organizatori si fani, toti s-au despartit cu un zambet si acelasi slogan specific Africa Race: „Heading for next year!”.

 

 

Tags: , , ,