Cum arata viitorul CF Moto - KTM

A existat o vreme cand ATV-urile KTM erau catalogate drept unele dintre cele mai performante vehicule, asa ca a fost o adevarata surpriza pentru fani cand acestea au fost retrase din gamele producatorului in urma cu cativa ani. In prezent, exista sanse reale ca ele sa reapara pe piata mai curand decat v-ati astepta si sub o alta sigla. Ca urmare a noului acord incheiat intre CF Moto si KTM, autoritati din domeniu intrevad ca brandul chinez ar putea produce modele de quad de calitate inalta cu costuri mai mici (principala problema a clientilor fiind ca preturile de achizitie ale versiunilor KTM quad erau mari in comparatie cu modele ale competitiei, cum ar fi Honda sau Yamaha 450).

 

 

Deocamdata sunt simple supozitii fara o baza de dovezi clare, intrucat in comunicatele de presa nu s-a precizat nicaieri de ATV-uri. In urma parteneriatului, s-a amintit oficial doar despre motociclete care urmeaza sa fie fabricate in noua facilitate, iar acest lucru nu exclude o schimbare de planuri dupa ce intregul potential este minutios investigat. Momentan nu exista rivali pentru modelele Yamaha YFZ450 si Raptor 700. Insa un model CF/KTM 450, 550 sau 690 poate functiona ca o alternativa avantajoasa, in opinia expertilor. Nici modelele mai mari precum KTM 990 cu motor V-twin, cum pot fi vazute prin Europa, nu sunt de ignorat.

 

 

Detaliile cu privire la crearea noii societati mixte CF Moto-KTM s-au facut publice cu ocazia ceremoniei oficiale din 28 martie a.c. care a marcat deschiderea centrului de productie.

In urma intelegii intre cei doi producatori, ar rezulta o productie anuala de 50 000 motociclete. Zece modele distincte vor fi in curs de proiectare si productie in noua fabrica care se intinde pe 1 milion mp.

 

Managerul general al CF Moto, Minjie Lai si Harald Plöckinger de la KTM au discutat cu acest prilej despre cat de departe au ajuns ambele companii doar in ultimii sase ani, rememorand punctele intelegii strategice de cooperare initial considerate inca de la sfarsitul lui 2011. Producatorul de ATV-uri CF Moto s-a afirmat la inceputuri ca importator KTM in China, dupa cum a mentionat si Lai in discursul sau, acesta punand accent pe faptul ca „CF Moto vede o ocazie deosebita in a juca un rol atat de important in strategia de dezvoltare globala a KTM”. Activ pe segmentul powersports inca din 1989, CF Moto a fost introdus pe piata nord-americana in 2006 si de atunci continua sa atraga numerosi entuziasti ai off road-ului si fani moto.

 

 

Tags: , ,